Waarom een boegschroef?

Er zijn veel antwoorden mogelijk op de vraag: “Waarom een boegschroef?”


Waarom een boegschroef?


Een boegschroef is een ingebouwde hulp bij het manoeuvreren van uw boot, sloep of jacht. Handig bij het aanmeren en afmeren of terwijl u met de boeg in de wind ligt te wachten voor een sluis of brug.  Kortom u ervaart direct het gebruiksgemak.

Een boegschroef kan u veel schade voorkomen. Polyesterschade is niet zomaar te herstellen. Dat kan oplopen tot flinke bedragen. U wilt genieten van uw boot, sloep of jacht. Uw gasten aan boord het gezellig en comfortabel maken. Dit kunt u bereiken door middel van een boegschroef, u heeft  namelijk met 1 druk op de knop weer controle over uw schip zonder dat uw gasten het door hebben.

By Brosen (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], via Wikimedia Commons

Naast een boegschroef heeft u nog als extra optie om een hekschroef te laten plaatsen. Hierdoor kunt u zowel de boeg als achtersteven gemakkelijk positioneren.

Het is met deze combinatie zelfs mogelijk om zijwaarts een ligplaats in te nemen.

Kortom, u geniet van vele voordelen.

Er zijn ook een aantal nadelen, zo maakt een elektrische boegschroef in een klein schip vaak een hoop lawaai.  Het inbouwen is vaak een klus van 2 tot 3 dagen, waarbij het schip op de kant moet staan. Iets wat u niet midden in het vaarseizoen wilt.

De nadelen zijn uiteraard weg te strepen tegen de voordelen. U zult steeds meer genieten van uw boot, sloep of jacht!


Voor een scherpe offerte klikt u HIER!


Wilt u meer weten over het inbouwen van een boegschroef? Kom gerust eens langs voor een gesprek. Indien gewenst kan dit ook bij u aan boord!